သဗၺညူ ဗုဒၶ

Good Words


ဒီဆုိဒ္ရွင္၏ စိတ္ရင္းနဲ႔ ဆႏၵ


ကိုယ္ေရးရာဇဝင္

My photo
ဘဝဆုိတာ အၿမဲတမ္း ေျပာင္းလဲေနတယ္...၊ အမွန္တရားကလဲ ကမၻာပတ္ဖို႔ သူ႔ဖိနပ္ေလးကုိ ရွာေနတုန္းပဲ...

ရက္စြဲ

နာရီ

Followers

ဘဝသံသရာ

ဘဘ ဦးသုခ၏ .."ဘဝ သံသရာ''

ေမသက္ထားေဆြ...စႏၵကိႏၷရီ ဇာတ္ေတာ္ပါ

ေမသက္ထားေဆြ၊ ျမန္မာ့ေၾကြးေၾကာ္သံ

ေမသက္ထားေဆြ.ဂ်ပန္ျပည္ကို ေရးတဲ့စာ

ျမင့္ျမတ္သူ.. ေဖေဖသာဓုေခၚပါ

ဗုဒၶ၏ ဓမၼ အမွန္တရားကုိ ေတြ႔ျမင္ခဲ့သူ

ငါ အုိသြားေသာအခါ (အုိပယ္)

သူတို႔လို ရႊင္ျမဴးႏိုင္ပါေစ...

စမ္းေရအိုင္ထဲမွာ အလြမ္းေျပ ထိုင္ေနခ်င္လုိက္တာ

ေလ့လာဖြယ္ရာ ဆုိက္မ်ား

/>

Friday, June 20, 2014

PostHeaderIcon ကင္ဆာေရာဂါႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ေနာက္ဆံုး ထုတ္ျပန္ခ်က္။



ကင္ဆာေရာဂါႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ေနာက္ဆံုး ထုတ္ပန္ခ်က္။
**************************************

* ဂ်ြန္ေဟာ့(ပ္)ကင္း(စ္) မွ....
ေဆးသြင္းကုသျခင္း (CHEMOTHERAPY) ဟာ ကင္ဆာောဂါ ေပ်ာက္ကင္း
ေအာင္ ျပဳလုပ္ာမွာ တခုတည္းေသာ နည္းလမ္းျဖစ္တယ္လုိ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာ
ေျပာၾကားလာခဲ႔ရာက အခုေနာက္ဆုံးမွာေတာ႔ တျခားနည္းလမ္းတခုလည္းရွိ
တယ္လုိ႔ ဂၽြန္ေဟာ႔(ပ္)ကင္း(စ္)က ေျပာၾကားလာပါၿပီ။

ဂ်ြန္ေဟာ့(ပ္)ကင္း(စ္)မွ ကင္ဆာေရာဂါႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ေနာက္ဆံုး
ထုတ္ပန္ခ်က္။
၁။ လူတိုင္းရဲ႕ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ကင္ဆာဆဲလ္)ေတြ ရွိတယ္။ ဒီကင္ဆာဆဲ(လ္)
ေတြဟာ သန္းေထာင္ေပါင္းအနည္းငယ္ထိ ပြားမ်ားမလာမခ်င္းေတာ့ ပံုမွန္
ေရာဂါရွာေဖြစစ္ေဆးခ်က္မွာ ေပၚလာမွာမဟုတ္ဘူး။ ေဆးကုသခံယူၿပီးေနာက္
ကင္ဆာလူနာေတြကို သူတို႔ကိုယ္မွာ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြ မရွိေတာ့ဘူးလို႔
ဆရာဝန္ေတြကေျပာတဲ့အခါ လူေတြရဲ႕ကိုယ္ထဲက ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြဟာ
စစ္ေဆးသိရွိႏိုင္တဲ့ အေရအတြက္အထိ မေရာက္ရွိေသးဘူးလို႔သာ အဓိပၸါယ္
သက္ေရာက္ပါတယ္။
၂။ လူတေယာက္ရဲ႕ဘဝတသက္တာမွာ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြဟာ ၆-ႀကိမ္မွ ၁၀-
    ႀကိမ္ အထက္အထိ ေပၚေပါက္ပါတယ္။
၃။ လူတေယာက္ရဲ႕ေရာဂါၿပီးစနစ္ အားေကာင္းေနရင္ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြဟာ
   ဖ်က္ဆီးခံရၿပီး မပြားမ်ားႏိုင္ပါဘူး၊ အက်ိတ္လည္း မျဖစ္ႏိုင္ပါဘူး။
၄။ လူတေယာက္ ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ၿပီဆိုရင္ သူဟာအဟာရ အေတာ္မ်ားမ်ား
    ခ်ိဳ႕တဲ့ေနၿပီဆိုတာကို ျပသတာပါပဲ၊ ဒါဟာ မ်ိဳးရိုး၊ပတ္ဝန္းက်င္၊ အစားအစာနဲ႔
    လူေနမႈပံုစံစတဲ့ အခ်က္ေတြေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္ပါတယ္။
၅။ ဒီလိုအဟာရမ်ိဳးစတဲ့ ခ်ိဳ႕တဲ့ေနတာကို ေက်ာ္လႊားႏိုင္ဖို႔ ဆုိရင္ စားေသာက္ပံုစံကို
  ေျပာင္းလဲၿပီး ျဖည့္စြက္ အစားအစာေတြ စားေပးျခင္းျဖင့့္္ ေရာဂါၿပီးစနစ္ကို အား
  ေကာင္းေစႏိုင္ပါတယ္။
၆။ ေဆးသြင္းကုသျခင္းဟာ အပြားျမန္တဲ့ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကို အဆိပ္သင့္
 ေစသလို ရိုးတြင္းျခင္ဆီ၊ အစာအိမ္နဲ႔ အူလမ္းေႀကာင္းစသည္တုိ႔မွာရွိတဲ့ အပြား
 ျမန္တဲ့ ဆဲ(လ္)ေကာင္းေတြကိုပါ ပ်က္စီးေစၿပီး အသည္း၊ေက်ာက္ကပ္၊အဆုတ္
 စတဲ့ ကိုယ္တြင္း ကလီစာေတြကို ထိခိုက္ေစႏိုင္ပါတယ္။
၇။ ဓာတ္ေရာင္ျခည္နဲ႔႔ ကုသျခင္း (ဓာတ္ကင္ျခင္း)ဟာ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကို 
ပ်က္စီးေစသလို ေကာင္းတဲ့ဆဲ(လ္)ေတြ တစ္သွ်ဴးေတြ၊ ကိုယ္တြင္းကလီစာေတြ
ကိုပါ ထိခိုက္ေစပါတယ္။
၈။ ဓာတ္ေရာင္ျခည္(သို႔႔)ေဆးသြင္းကုသတဲ့အခါ အစပိုင္းမွာေတာ့ အမ်ားအားျဖင့္ 
အက်ိတ္ေတြ က်ဳံ႕သြားတတ္ပါတယ္၊ ဒါေပမ့ဲ ေရရွည္ကုသတဲ့အခါ ထိေရာက္မႈ
က်ဆင္းသြားပါတယ္။ အက်ိတ္ေတြ ေနာက္ထပ္ မေၾကပ်က္ေတာ့ပါဘူး။
၉။ ေဆးသြင္းကုသျခင္းနဲ႔ ဓာတ္ကင္ျခင္းတို႔ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း အဆိပ္
အေတာက္ေတြ မ်ားလာတဲ့အခါ ေရာဂါၿပီးစနစ္ဟာ အားေလ်ာ့တာေတြ၊ ပ်က္စီး
တာေတြ ျဖစ္ေပၚလာပါတယ္။အဲဒီအခါမွာ လူေတြဟာ ေရာဂါပိုးအမ်ိဳးမ်ိဳးေၾကာင့္
ျဖစ္ေစ ေနာက္ဆက္တြဲ အမ်ိဳးမ်ိဳးေၾကာင့္ျဖစ္ေစ အသက္ဆံုးရွံဳးႏိုင္ပါတယ္။
၁၀။ ေဆးသြင္းကုသျခင္းနဲ႔ ဓာတ္ကင္ျခင္းဟာ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကို ဗီဇ
ေျပာင္းေစႏိုင္ၿပီး ဖ်က္ဆီးရ ခက္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ခြဲစိတ္ကုသျခင္းဟာလည္း
ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကို အျခားေနသို႔႔ ျပန္႔ႏွံ႔ေစႏိုင္ပါတယ္။
၁၁။ ကင္ဆာေရာဂါကို တိုက္ဖ်က္ဖို႔ ထိေရာက္တဲ့ နည္းလမ္းတခုကေတာ့ သူတို႔
မ်ိဳးပြားရာမွာ လိုအပ္တဲ့ အာဟာရေတြကို ျဖတ္ေတာက္လိုက္ျခင္းပါပဲ။

(က) သၾကား။ သၾကားဟာ ကင္ဆာရဲ႕အာဟာရတခုပါဘဲ။ သၾကားကို ဖ်က္
လိုက္ျခင္းအားျဖင့္ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြရဲ႕အဓိက အာဟာရတခုကို ျဖတ္လိုက္
သလိုပါဘဲ။ Nutra Sweet,Equal,Spoonful စတဲ့ သၾကား အစားထိုးပစၥည္းေတြ
ဟာ Aspartame ဆိုတဲ့အရာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ လူကို ထိခိုက္ေစႏိုင္ပါတယ္။
သဘာဝအစားအစာျဖစ္တဲ့ ပ်ားရည္ ဒါမွမဟုတ္ တင္လဲရည္ နည္းနည္းေလးက
ပိုေကာင္းပါတယ္။
စားပြဲတင္ဆားဟာ ဓာတုပစၥည္းေရာထားတဲ့အတြက္ ျဖဴေဖြးေနတာပါ၊ ပင္လယ္
ေနလွမ္းဆားက ပိုေကာင္းပါတယ္။
(ခ) ႏို႔။ ႏို႔ဟာ ခႏၶာကိုယ္ကို အက်ိအခၽြဲေတြ ထြက္ေစပါတယ္၊ အထူးသျဖင့္ အစာ
အိမ္နဲ႔အူလမ္းေၾကာင္းမွာပါ အက်ိအခၽြဲေတြကို ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြက စားသံုးႏိုင္
ပါတယ္။ ႏို႔အစား သၾကားမပါတဲ့ ပဲႏို႔ေသာက္ရင္ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကို အစာ
ျပတ္ေစႏိုင္ပါတယ္။
(ဂ) ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြဟာ အက္ဆစ္(အခ်ဥ္)၊ပတ္ဝန္းက်င္မွာ ပိုပြားႏိုင္ပါတယ္။
အသားအေျခခံတဲ့ အစားအစာဟာ အက္ဆစ္ဓာတ္ကို အားေပးတယ္။ အမဲသား၊
ဝက္သားထက္ ငါးစားတာ အေကာင္းဆံုးပါဘဲ။ ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္သား နည္းနည္း
စားႏိုင္ပါတယ္။ အသားေတြမွာ ေမြးျမဴေရးက သံုးတဲ့ ပဋိဇီဝေဆးေတြ၊ ႀကီးထြား
ေဟာ္မုန္းေတြနဲ႔ ကပ္ပါးပိုးေတြ ပါလာတတ္ပါတယ္။ ဒါေတြဟာ လူေတြ အထူး
သျဖင့္ ကင္ဆာေရာဂါသည္ေတြကို ထိခိုက္ေစႏိုင္ပါတယ္။
(ဃ)လတ္ဆတ္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ သူတို႔ရဲ႕အရည္။ ျဖဴေအာင္ မဖြတ္ရေသးတဲ့
အေစ့။ အဆန္၊ အႏွံနဲ႔ သစ္သီးအနည္းငယ္ကို အစားအစာရဲ႕၈၀% အခ်ိဳးနဲ႔ စားရင္ 
ခႏၶာကိုယ္ကို အယ္(လ္)ကာလိုင္း(ALKaLine) အေျခအေနေရာက္ေစနဳိင္တယ္။
က်န္၂၀% ကိုေတာ့ ပဲအပါအဝင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ အစားအစာေတြအျဖစ္ စားသုံးနိုင္
ပါတယ္။ လတ္ဆတ္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္အရည္ထဲမွာ စြမ္းအားျမွင့္ အင္ဆိုင္းေတြ
ပါ၀င္တယ္။ ခႏၶာကိုယ္က အလြယ္တကူစုပ္ယူနုိင္ၿပီး ၁၅ မိနစ္အတြင္းမွာ ခႏၶာကိုယ္က 
ဆဲလ္မ်ားဆီ ေရာက္ႏိုင္တယ္။ ဆဲလ္ေတြကို အာဟာရျပည့္ေစၿပီး က်န္းမာတဲ့ ဆဲလ္
ေတြအျဖစ္ ဖြံၿဖိဳးဖို႔ အားေပးတယ္။

က်န္းမာတဲ့ဆဲလ္ေတြ တည္ေဆာက္ဖို႔ စြမ္းအားျမင့္ အင္ဆိုင္းေတြရရွိေအာင္ လတ္
ဆတ္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အရည္နဲ႔ မခ်က္ရေသးတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို 
တေန႔ နွစ္ႀကိမ္ သုံးႀကိမ္ေလာက္ စားေသာက္သင့္တယ္။ အပူခ်ိန္104’F (40’c) 
ဆိုရင္ အင္ဆုိင္းေတြပ်က္စီးသြားႏုိင္တယ္။
(င) ကဖိန္း (Caffeine)ေတြ အမ်ားႀကီးပါတဲ့ ေကာ္ဖီ၊ လက္ဖက္ရည္နဲ႔ ေခ်ာက
လက္ေတြကုိ ေရွာင္ပါ။ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္း (Green Tea)ဆုိ ပုိေကာင္းတယ္။
ကင္ဆာကုိ ခုခံတဲ့ သတၱိလည္းရွိတယ္။ ေရဆုိရင္ ေသာက္ရည္သန္႔ ဒါမွမဟုတ္ 
ေသခ်ာစြာ စစ္ထားတဲ႔ေရဟာ အေကာင္းဆုံးပါဘဲ ဘံုပုိင္ေရမွာက သတၲဳအေလးစား
(Ileavy Metals)ေတြ၊ အဆိပ္အေတာက္ေတြ ပါလာတတ္တယ္။ ေပါင္းခံရည္က်
ေတာ့ အက္ဆစ္ျဖစ္ေစတယ္။ ေရွာင္ပါ။

၁၂။ အသားမွာ ပရုိတိန္းေတြဟာ အစာေၾကဖုိ႕ ခက္ခဲၿပီး အစာေခ် အင္ဆုိင္းေတြ 
အမ်ားႀကီးလုိအပ္တယ္။ အစာမေၾကဘဲ လူေတြဆီေရာက္လာတဲ့ အသားေတြဟာ
ပုတ္သြားၿပီး အဆိပ္အေတာက္ေတြ ပုိမုိျဖစ္ေပၚေစပါတယ္။
၁၃။ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြမွာ ခုိင္ခံ့တဲ့အေပၚယံ ပရုိတိန္းအလႊာရွိတယ္။ အသားကုိ
ေလွ်ာ႔စားရင္ျဖစ္ေစ၊ အသားမစားပဲေနရင္ျဖစ္ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ရဲ႕ပရုိတိန္းနံရံေတြ
ကုိ တုိက္ခုိက္ဖုိ႔ အင္ဇုိင္းေတြ ပုိမုိလာတဲ့အတြက္ ခႏၶာကုိယ္ရဲ႕သုတ္သင္ေရးဆဲ
(လ္)(Killer Cells)ေတြဟာ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကုိ သုတ္သင္ဖုိ႔ ပုိလြယ္သြားပါ
တယ္။

၁၄။ ျဖည့္စြက္အစားအစာျဖစ္တဲ႔ ဓာတ္တုိးဟန္႔တားပစၥည္း ( Antioxidants)
ဗီတာမင္သတၲဳဓာတ္ (Minerals) IP6, Flor–ssence,Essiac,EFAS စသည္တုိ႔
ဟာ ခႏၵာကုိယ္ရဲ႕ ေရာဂါၿပီးစနစ္ကုိ ျမင့္တင္ေပးႏုိင္ၿပီး သုတ္သင္ေရး ဆဲ(လ္)
ေတြအား သုတ္သင္ေစႏုိင္တယ္။ အျခားျဖည့္စြက္အစားအစာျဖစ္တဲ႔ ဗတာမင္
(E)ဟာလည္း ခႏၶာကုိယ္မွာရွိတဲ့ မလုိအပ္တဲ႔ဆဲ(လ္)ေတြ၊ မလုိခ်င္တဲ႔ဆဲ(လ္)ေတြ၊
ထိခုိက္ခံထားရတဲ႔ ဆဲ(လ္)ေတြကုိ ရွင္းလင္းပစ္ရာမွာ ပံ့ပုိးေပးႏုိင္းေၾကာင္း
သိရပါတယ္။

၁၅။ ကင္ဆာေရာဂါဟာ ကုိယ္ရယ္၊ စိတ္ရယ္၊ အေတြးအျမင္ရယ္ေၾကာင့္ျဖစ္
     တာပါ
၁၆။ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြဟာ ေအာက္ဆီဂ်င္မ်ားျပားတဲ႔ ပတ္ဝန္းက်င္မွာ မပြားမ်ား
 ႏိုင္ပါဘူး။ ေန႔စဥ္ကုိယ္ကာယ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ျခင္း အသက္ျပင္းျပင္းရႈရႈိက္ျခင္း
 ဟာ ကုိယ္တြင္းရွိ ဆဲ(လ္)ေတြအထိ ေအာက္ဆီဂ်င္မ်ားမ်ားေရာက္ေစႏုိင္တယ္။ 
 ေအာက္ဆီဂ်င္ကုထုံး(Oxygen Therapy)ဟာ ကင္ဆာဆဲ(လ္)ေတြကုိ ေခ်ဖ်က္
  ႏုိင္တဲ့ ေနာက္ထပ္နည္းလမ္း တခုပါပဲ။
(၁) မုိက္ခရုိေ၀့(ဗ္) မီးဖုိထဲမွာ ပလပ္စတစ္ခြက္ေတြ မသုံးရန္။
(၂) ေရခဲေသတၲာထဲမွာ ပလပ္စတစ္ ေရဗူးေတြ မထည့္ရန္။
(၃) မုိက္ခရုိေ၀့(ဗ္) မီးဖုိးထဲမွာ ပလပ္စတစ္ထုပ္ပုိးျပီး မသုံးရန္။
ဒီအေၾကာင္းေတြကုိ မၾကာေသးခင္ကပဲ ဂၽြန္ေဟာ႔ (ပ္)ကင္း(စ္)က သတင္းလႊာ
မွာ ထုတ္ျပန္ခဲ႔ပါတယ္။ ဒီသတင္းအခ်က္အလက္ေတြကုိ ေဝၚ(လ္)တာ ရိ (ဒ္) 
တပ္မေတာ္ ေဆးဗဟုိဌာန (Walter Reed Army Medical Center) မွာလည္း 
ျဖန္႔ေဝထားပါတယ္။
ဒုိင္ေအာက္ဆင္း (Dioxin)ဓာတုပစၥည္းဟာ ကင္ဆာ၊ အထူးသျဖင့္ ရင္သား
ကင္ဆာ ျဖစ္ေစပါတယ္။ ဒုိင္ေအာက္ဆင္းဟာ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ ခႏၵာကုိယ္ထဲက
ဆဲ(လ္)ေတြအတြက္ အလြန္ျပင္းထန္တဲ့ အဆိပ္ေတာက္ျဖစ္ပါတယ္။ ပလပ္
စတစ္ဗူးေတြကုိ ေရခဲေသတၲာထဲမွာ မထားပါနဲ႔။ ဒုိင္ေအာက္ဆင္းေတြ ထြက္
လာမွာမုိ႔ပါ ။
ဒီ က်န္းမာေရး ျပႆနာကုိ မၾကာေသးခင္ကဘဲ ေဒါက္တာ အက္(ဒ္)ဝပ္(ဒ္) ဖူဂ်ီ
မုိကုိ္ (Dr. Edward Fujumoto)ဟာ ရုပ္သံ အစီအစဥ္ကေန ထုတ္လႊင့္ျပခဲ့ပါ
တယ္။ သူဟာ Castle ေဆးရုံက Wellness Program ဆုိတဲ့ က်န္းမားေရး
အစီအစဥ္ရဲ႕မန္ေနဂ်ာျဖစ္ပါတယ္။
သူဟာ ဒုိင္ေအာက္ဆင္းရဲ႕ဆုိးက်ဳိးေတြကုိ တင္ျပေဆြးေႏြးထားပါတယ္။
ပလပ္စတစ္ဗူးေတြထဲ အစားအစာထည့္ၿပီး မုိက္ကရုိေ၀့(ဖ္) မီးဖုိမွာ အပူမေပးသင့္
ပါဘူးလုိ႔ သူကေျပာပါတယ္။
အထူးသျဖင့္ အဆီပါတဲ့ အစားအစာေတြေပါ႔။ ပလပ္စတစ္ရယ္၊ အဆီရယ္၊ အပူခ်ိန္
ျမင္ျမင့္ရယ္ ေပါင္းစပ္လုိက္ရင္ ဒုိင္ေအာက္ဆင္းေတြ ထြက္လာၿပီး အစားအစာထဲ
ေရာက္ရွိသြားကာ ေနာက္ဆုံးမွာ ခႏၶာကုိယ္က ဆဲ(လ္)ေတြထဲ ေရာက္သြားပါ
ေတာ့တယ္။ ပလပ္စတစ္အစား ဖန္ထည္၊ ေၾကြထည္စတာေတြ (Glass,Corning
Ware,Pyrex, Ceramic …)ကုိ သူကသုံးခုိင္းပါတယ္။ ဒုိင္ေအာက္ဆင္း မထြက္
ေတာ့ပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ အသင့္ စားသုံႏုိင္တဲ႔ အစားအစာေတြကုိ ေႏႊးတဲ့အခါ
မူလ ဗူးခြက္ေတြကုိ မသုံးသင့္ပါဘူး။
စကၠဴကုိ သုံးရင္လည္းမဆုိးဘူး။ ဒါေပမ့ဲ စကၠဴထဲမွာ ဘာပါသလဲဆုိတာ မသိရဘူး။
ဖန္ထည္၊ ေၾကြထည္ သုံးတာပဲ ပုိေဘးကင္းပါတယ္။ အသင့္စားသုံးႏုိင္တဲ႔ စား
ေသာက္ဆုိင္ အေတာ္မ်ားမ်ားဟာ ေဖာ့ဗူးအစား စကၠဴေတြကုိ သုံးလာၾကပါၿပီ။
အဓိကအေၾကာင္းရင္းတခုကေတာ့ ဒုိင္ေအာက္ဆင္းပါပဲလုိ႔ သူကေျပာပါတယ္။
အစားအစာေတြကို ပလပ္စတစ္ ပါးပါးနဲ႔ ထုပ္ၿပီး မုိက္ကရုိေ၀့(ဖ္) မီးဖုိမွာ ခ်က္ျပဳတ္
တာဟာလည္း အလားတူ အႏၲရာယ္ရွိတယ္လုိ႔ သူကေျပာပါတယ္။
ျမင့္မာတဲ့အပူခ်ိန္ေၾကာင့္ ပလပ္စတစ္အပါးကေန အဆိပ္ေတာက္ေတြ ထြက္ၿပီး
အစားအစာထဲ ေရာက္ရွိေစပါတယ္။ စကၠဴပုဝါသုံးရင္ ပုိေကာင္းပါတယ္။

က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ

(ရတီ)

0 comments:

Post a Comment

ေလးဆူဓာတ္ပုံ ေရႊတိဂုံ

Myanmar flag


မဂၤလာရိွေသာ အသံမ်ား

My Shape


peace

ဒီလုိ ခ်စ္ခ်စ္ ခင္ခင္ ေနေစခ်င္ပါတယ္...

သင္ေသသြားေသာ္...


သတိေပး စကား


သင့္ရဲ႕အေတြးအေခၚေတြကို ဂရုစိုက္ပါ။ ဘာျဖစ္လုိ႔လဲဆုိေတာ့ သူတုိ႔ဟာ
သင့္ရဲ႕စကားလုံးေတြ ျဖစ္လာမွာမုိ႔လုိ႔ပါပဲ။

သင့္ရဲ႕စကားလုံးေတြကို ဂရုစိုက္ပါ။ ဘာျဖစ္လုိ႔လဲဆုိေတာ့ သူတို႔ဟာ သင့္ရဲ႕လုပ္ေဆာင္ခ်က္ေတြ ျဖစ္လာမွာမို႔လုိ႔ပါပဲ။

သင့္ရဲ႕လုပ္ေဆာင္ခ်က္ေတြကို ဂရုစိုက္ပါ။ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆုိေတာ့ သူတို႔ဟာ သင့္ရဲ႕အေလ့အက်င့္ေတြ ျဖစ္လာမွာမို႔လုိ႔ပါပဲ။

သင့္ရဲ႕အေလ့အက်င့္ေတြကို ဂရုစုိက္ပါ။ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆုိေတာ့ သူတို႔ဟာ သင့္ရဲ႕ကိုယ္က်င့္တရားေတြ ျဖစ္လာမွာမို႔လုိ႔ပါပဲ။

သင့္ရဲ႕ကိုယ္က်င့္တရားေတြကို ဂရုစိုက္ပါ။ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆုိေတာ့ သူတုိ႔ဟာ သင့္ရဲ႕ကံၾကမၼာေတြ ျဖစ္လာမွာမို႔လို႔ပါပဲ။

သင့္ရဲ႕ကံၾကမၼာေတြဟာ သင့္ရဲ႕ဘဝျဖစ္လာလိမ့္မယ္။
မွန္ကန္စြာ ေတြးေတာ ဆင္ျခင္ သုံးသပ္ ေဝဘန္ပိုင္းျခား စိစစ္ၿပီးမွ
သိျမင္လာရတဲ့ သစၥာတရားထက္ ျမင့္ျမတ္တဲ့
ဘာသာေရး... ဘာသာတရားဆိုတာ မရိွဘူး။ (ဒလုိင္းလားမား)

ေပ်ာက္ဆုံးေနေသာ နိဗၺာန္ဘုံ

ဖြင့္မိေသာ တံခါးမ်ား

Blog Archive

လာလည္ၾကသူမ်ား


widget

အို မိတ္ေဆြ

********** ..... ဆဝါဒီး ခပ္ .....********** ဒီဆိုဒ္ေလးက က်ေနာ္ အလြယ္တကူ ျပန္ၾကည့္ႏိုင္ဖို႔အတြက္ စုထားတဲ့ မွတ္စုေလးပါ... နည္းပညာ မကၽြမ္းတာနဲ႔ အခ်ိန္သိပ္မရတာနဲ႔ မျပင္ႏိုင္ပဲ အစုတ္ေလးပဲ သုံးႏိုင္တာမို႔ မ်က္စိလည္ၿပီး ေရာက္လာတဲ့ မိတ္ေဆြမ်ား နားလည္ေပးေစခ်င္ပါတယ္...