သဗၺညူ ဗုဒၶ

Good Words


ဒီဆုိဒ္ရွင္၏ စိတ္ရင္းနဲ႔ ဆႏၵ


ကိုယ္ေရးရာဇဝင္

My photo
ဘဝဆုိတာ အၿမဲတမ္း ေျပာင္းလဲေနတယ္...၊ အမွန္တရားကလဲ ကမၻာပတ္ဖို႔ သူ႔ဖိနပ္ေလးကုိ ရွာေနတုန္းပဲ...

ရက္စြဲ

နာရီ

Followers

ဘဝသံသရာ

ဘဘ ဦးသုခ၏ .."ဘဝ သံသရာ''

ေမသက္ထားေဆြ...စႏၵကိႏၷရီ ဇာတ္ေတာ္ပါ

ေမသက္ထားေဆြ၊ ျမန္မာ့ေၾကြးေၾကာ္သံ

ေမသက္ထားေဆြ.ဂ်ပန္ျပည္ကို ေရးတဲ့စာ

ျမင့္ျမတ္သူ.. ေဖေဖသာဓုေခၚပါ

ဗုဒၶ၏ ဓမၼ အမွန္တရားကုိ ေတြ႔ျမင္ခဲ့သူ

ငါ အုိသြားေသာအခါ (အုိပယ္)

သူတို႔လို ရႊင္ျမဴးႏိုင္ပါေစ...

စမ္းေရအိုင္ထဲမွာ အလြမ္းေျပ ထိုင္ေနခ်င္လုိက္တာ

ေလ့လာဖြယ္ရာ ဆုိက္မ်ား

/>

Wednesday, October 23, 2013

PostHeaderIcon ေသြးဆံုးခ်ိန္မွီ၀ဲရမည့္အာဟာရမ်ားႏွင့္ ေဆာင္ရန္ ေရွာင္ရန္ အခ်က္မ်ား

 ေသြးဆံုးခ်ိန္မွီဝဲရမည့္ အာဟာရမ်ားႏွင့္ ေဆာင္ရန္ ေရွာင္ရန္ အခ်က္မ်ား

(၁)ကယ္လ္စီယမ္
တေန႔လွ်င္ ႏုိ႔(၂)ခြက္ (၃)ခြက္ေသာက္ျခင္း၊ ကယ္လ္စီယမ္ ႂကြယ္၀ေသာ
အစားအစာမ်ားကို စားသံုးေပးျခင္းတုိ႔ ျပဳရပါမည္။
(ဥပမာ ငါးေသတၱာ၊ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ အ႐ိုးပါ စား၍ရေသာငါး၊ ႏို႔ႏွင့္ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္း၊
ဘ႐ိုကိုလီပဲေတာင့္ရွည္မ်ိဳး) အသက္ (၅၁)ႏွစ္ႏွင့္အထက္ကို တေန႔လွ်င္
ကယ္လ္စီယမ္ပမာဏ (၁၂၀၀) mg  စားသံုးေပးပါ။
(၂)သံဓာတ္
သံဓာတ္ႂကြယ္၀ေသာ အစားအစာမ်ားျဖစ္သည့္အနီေရာင္ အဆီနည္းေသာအသား၊
ဟင္းရြက္စိမ္းမ်ား၊ အေစ့အဆံမ်ား၊ ႏွံစားအစားအစာမ်ား၊ ၾကက္၊ဘဲတို႔ကို အသက္
ရသူမ်ား တေန႔လွ်င္ (၈) mg   စားရပါမည္။
(၃)ဖိုင္ဘာ
အႏွံမ်ားျဖင့္ ျပဳလုပ္ထားေသာေပါင္မုန္႔၊ ေကြကာအုတ္၊ ပါစတာ၊ဆန္၊ လတ္ဆတ္
ေသာအသီးမ်ား၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို တေန႔လွ်င္ (၂၁)ဂရမ္ စားရမည္။
(၄)အသီးႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား
အနည္းဆံုးတေန႔လွ်င္ အသီး တခြက္ခြဲ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္  (၂)ခြက္စားပါ။
(၅) ေရ
ေန႔စဥ္ေရအျပည့္ (၈)ခြက္ ေသာက္ရပါမည္။
(၆) ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္
အဆီမ်ားေသာအစာမ်ားကို ေရွာင္ပါ။ တေန႔စာ ပံုမွန္စားၿပီး နံနက္စာ သို႔မဟုတ္
ညေနစာ လံုး၀ေရွာင္ၾကဥ္ျခင္း မျပဳရပါ။ မိမိအရပ္၊ အသက္ႏွင့္ ကိုက္ညီေသာ
ခႏၶာကိုယ္ဝိတ္ကို ထိန္းပါ။
(၇) အခ်ိဳႏွင့္ အငန္
ေသြးတိုးေစေသာဆုိဒီယမ္ ပါသည့္ အစားအစာမ်ား စားျခင္း၊ အငန္ကဲေသာ
အစာမ်ားစားျခင္း၊ က်ပ္တုိက္ထားေသာ အစားအစာမ်ား၊ အကင္မ်ားကဲ့သို႔
nitrate  ျမင့္မားစြာ ပါဝင္သည့္ အစားအစာမ်ားစားျခင္းသည္ ကင္ဆာျဖစ္ေစ
သျဖင့္ ေရွာင္ရွားသင့္သည္။
(၈) အရက္
အမ်ိဳးသမီးမ်ားအေနႏွင့္ အရက္ေသာက္တတ္သည့္ အေလ့ရွိပါက တေန႔လွ်င္ အနည္းငယ္ မွ်သာ ေသာက္ပါ။
(၉)အဆီတက္သည့္ အစာမ်ား
ယင္းတုိ႔သည္ ကိုလက္စထရာ တက္ေစၿပီး ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္လာေစႏိုင္သည္။ အဆီတက္
ေစေသာ အစာမ်ားမွာ မလိုင္ ႏႈတ္မထားေသာႏို႔၊ ေရခဲမုန္႔၊ ခ်ိစ္၊ အဆီမ်ားေသာ အသား
မ်ားျဖစ္သည္။ သို႔ျဖစ္၍ ေန႔စဥ္ မဟုတ္ပဲ အခ်ိဳ႕ေန႔မ်ားတြင္ ကိုလက္စထေရာ
(၃၀၀) mg ကိုသာ စားပါ။

ေဒါန
Health Updates Journal No. 88

0 comments:

Post a Comment

ေလးဆူဓာတ္ပုံ ေရႊတိဂုံ

Myanmar flag


မဂၤလာရိွေသာ အသံမ်ား

My Shape


peace

ဒီလုိ ခ်စ္ခ်စ္ ခင္ခင္ ေနေစခ်င္ပါတယ္...

သင္ေသသြားေသာ္...


သတိေပး စကား


သင့္ရဲ႕အေတြးအေခၚေတြကို ဂရုစိုက္ပါ။ ဘာျဖစ္လုိ႔လဲဆုိေတာ့ သူတုိ႔ဟာ
သင့္ရဲ႕စကားလုံးေတြ ျဖစ္လာမွာမုိ႔လုိ႔ပါပဲ။

သင့္ရဲ႕စကားလုံးေတြကို ဂရုစိုက္ပါ။ ဘာျဖစ္လုိ႔လဲဆုိေတာ့ သူတို႔ဟာ သင့္ရဲ႕လုပ္ေဆာင္ခ်က္ေတြ ျဖစ္လာမွာမို႔လုိ႔ပါပဲ။

သင့္ရဲ႕လုပ္ေဆာင္ခ်က္ေတြကို ဂရုစိုက္ပါ။ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆုိေတာ့ သူတို႔ဟာ သင့္ရဲ႕အေလ့အက်င့္ေတြ ျဖစ္လာမွာမို႔လုိ႔ပါပဲ။

သင့္ရဲ႕အေလ့အက်င့္ေတြကို ဂရုစုိက္ပါ။ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆုိေတာ့ သူတို႔ဟာ သင့္ရဲ႕ကိုယ္က်င့္တရားေတြ ျဖစ္လာမွာမို႔လုိ႔ပါပဲ။

သင့္ရဲ႕ကိုယ္က်င့္တရားေတြကို ဂရုစိုက္ပါ။ ဘာျဖစ္လို႔လဲဆုိေတာ့ သူတုိ႔ဟာ သင့္ရဲ႕ကံၾကမၼာေတြ ျဖစ္လာမွာမို႔လို႔ပါပဲ။

သင့္ရဲ႕ကံၾကမၼာေတြဟာ သင့္ရဲ႕ဘဝျဖစ္လာလိမ့္မယ္။
မွန္ကန္စြာ ေတြးေတာ ဆင္ျခင္ သုံးသပ္ ေဝဘန္ပိုင္းျခား စိစစ္ၿပီးမွ
သိျမင္လာရတဲ့ သစၥာတရားထက္ ျမင့္ျမတ္တဲ့
ဘာသာေရး... ဘာသာတရားဆိုတာ မရိွဘူး။ (ဒလုိင္းလားမား)

ေပ်ာက္ဆုံးေနေသာ နိဗၺာန္ဘုံ

ဖြင့္မိေသာ တံခါးမ်ား

Blog Archive

လာလည္ၾကသူမ်ား


widget

အို မိတ္ေဆြ

********** ..... ဆဝါဒီး ခပ္ .....********** ဒီဆိုဒ္ေလးက က်ေနာ္ အလြယ္တကူ ျပန္ၾကည့္ႏိုင္ဖို႔အတြက္ စုထားတဲ့ မွတ္စုေလးပါ... နည္းပညာ မကၽြမ္းတာနဲ႔ အခ်ိန္သိပ္မရတာနဲ႔ မျပင္ႏိုင္ပဲ အစုတ္ေလးပဲ သုံးႏိုင္တာမို႔ မ်က္စိလည္ၿပီး ေရာက္လာတဲ့ မိတ္ေဆြမ်ား နားလည္ေပးေစခ်င္ပါတယ္...